U bevindt zich hier:

Adviestraject onderhoud verkeersleidingspost ProRail

Een uniek (prijswinnend) ontwerp met complexe installaties - allen dubbel uitgevoerd - vraagt om goed onderhoud.

Om het groeiende treinverkeer in goede banen te kunnen leiden, is in 2015 een nieuwe verkeersleidingspost voor ProRail gerealiseerd. Het gebouw heeft een oppervlakte van bijna 4.500 m2 en biedt plaats aan 100 medewerkers. Omdat het contract van de onderhoudspartij na vijf jaren afliep, is BWE gevraagd om de feitelijke situatie vast te leggen.

Daartoe hebben we o.a. een inspectie van de huidige staat uitgevoerd. Dat is in het geval van de verkeersleidingspost een complexe activiteit. Alle installaties zijn namelijk dubbel uitgevoerd: variƫrend van de luchtbehandelingskast, energievoorziening tot koelingen en daardoor is dit gebouw te allen tijde voorbereid op eventuele calamiteiten. Het prijswinnende ontwerp van het gebouw is daarnaast duurzaam ingericht, door gebruik te maken van cortenstalen vinnen die zonwerend zijn geplaatst, maar ook drievoudig glas, hybride koelmachines en een energiedak met zonnepanelen en beplanting. Bepaald geen routinewerkzaamheden.

Bij de inventarisatie ging het om het vaststellen van de huidige staat alsmede om het bepalen van gebreken. Dat hebben wij niet alleen gedaan, maar door een rondgang met de latende en de nieuwe onderhoudspartij. Daardoor kunnen er achteraf geen misverstanden ontstaan. Na uitvoer van de inspectie, heeft BWE de condities opgesteld van alle assets die het uitgangspunt zijn voor de nieuwe onderhoudspartij. De nieuwe onderhoudspartij is per 1 januari 2021 gestart.

Heeft u vragen over onze bijdrage aan deze opdracht? We vertellen er graag meer over!


Ludo Velthuis

inspecteur - adviseur

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2021 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring