U bevindt zich hier:

Bouwmanagement Loetje Enschede

Iconisch en historisch gebouw in het Volkspark wordt in ere hersteld met het comfort en de duurzaamheidseisen van vandaag.

In het Volkspark in Enschede ligt de nieuwe vestiging van horecagelegenheid Loetje. In het iconische en historische gebouw was voorheen De Jaargetijden gehuisvest. Als het aan Loetje ligt dan kunnen zakelijke en particuliere gasten binnenkort genieten van het restaurant en/of terras met een mooi uitzicht op het park.

SBM is door Loetje gevraagd om het bouwmanagement te verzorgen om deze transitie mogelijk te maken. SBM regisseert diverse werkzaamheden waarbij de architect en de bouwkundig aannemer via een bouwteamselectie zijn geïnitieerd en onderdeel uitmaken van het bouwteam. Tevens wordt nauw samengewerkt met een aantal vaste partijen van Loetje. Het pand is digitaal in beeld gebracht aan de hand van inmetingen, het overnemen van bestaande tekeningen en vervolgens is de indeling aangepast naar het ontwerp van de interieurarchitect. Waar gegevens ontbraken zijn deze aangevuld. Door diverse detailleringen toe te voegen, het creëren van eenheid, kleuren, materialen en het vervangen van nagenoeg alle buitenkozijnen is getracht om zo veel mogelijk van het oorspronkelijke karakter terug te krijgen. Op basis van deze gegevens zijn de benodigde omgevingsvergunningen aangevraagd. Door de gebruikte materialen, kleuren en afwerkingen in het interieur is het typische Loetje karakter ontstaan.

Het gebouw voldeed niet meer aan de duurzaamheidseisen van vandaag en dus zijn de isolatiewaarden van de diverse onderdelen van de gebouwschil waar mogelijk verbeterd. Ondanks de aanwezigheid van een gasaansluiting wordt hiervan geen gebruik meer gemaakt. Zowel de keuken als gebouwinstallaties draaien geheel op elektriciteit. De bestaande trafo moest hiervoor vervangen worden door een trafo met meer vermogen.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio april gereed en kan Loetje haar klanten ontvangen zodra de COVID-19 maatregelen daartoe ruimte geven.

Wil je meer weten over onze bijdrage aan deze opdracht? Gerben vertelt je er graag meer over!


Gerben Huuskes

Projectleider

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2021 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring