U bevindt zich hier:
  • Home
  • Home
  • Actueel
  • Onderzoeksfase naar verduurzamingsmogelijkheden De Oostkerk van start

Onderzoeksfase naar verduurzamingsmogelijkheden De Oostkerk van start

Drie uitgewerkte installatieconcepten op basis van een nulmeting ter verbetering van duurzaamheid én comfort.

In 1667 opende deze koepelkerk haar deuren voor de protestante gelovigen van Middelburg. Dit iconische Rijksmonument werd precies 350 jaar lang als kerk gebruikt. Sinds 2019 is De Oostkerk in gebruik als cultureel podium van de stad met concerten, lezingen, tentoonstellingen en presentaties.

Stichting Monumentenbezit heeft Bordewijk De Adviseurs gevraagd om de comfortstatus van De Oostkerk in kaart te brengen. De stichting is een landelijke beheersorganisatie voor monumenten en/of cultuurhistorisch waardevolle gebouwen. Monumentenbezit zet zich in voor het behoud van cultureel erfgoed door verwerving, restauratie en exploitatie van beschermde bouwwerken. We hebben eerder samengewerkt bij bijvoorbeeld de Grote Kerk in Veere.

Naast de unieke kenmerken van de monumentale Oostkerk, zijn er meer kaders die invloed hebben op onze werkzaamheden. Na de nulmeting brengt Bordewijk De Adviseurs een advies uit middels drie uitgewerkte installatieconcepten, die allen een verbetering van de duurzaamheid en het comfortniveau voorstaan. Te denken valt aan geïsoleerd glas en muren, gebruik van een warmtepomp, vloerverwarming en oplossingen voor de ventilatie. De uitdaging hierbij is dat het budget al vaststaat: deze opdracht wordt namelijk gefinancierd middels een subsidieregeling (TERTS). Deze subsidie wil de tertaire sector aanzetten tot het nemen van energie-efficiënte maatregelen. De kaders die TERTS stelt, komen bovenop de unieke kenmerken van het gebouw zelf. Dit zet ons aan tot het bedenken van creatieve oplossingen.

Meer informatie over de bijdrage van Bordewijk De Adviseurs aan het verduurzamen van De Oostkerk in Middelburg? Neem dan contact met ons op.


Bert Vlijm

Projectleider

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2021 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring