U bevindt zich hier:

Renovatie en uitbreiding Nijntje Museum

Duurzame vooruitgang voor monumentaal gebouw

Midden in het Utrechtse Museumkwartier staat het Nijntje museum. Een museum van bijna 1.000 m2 dat is afgestemd op families met jonge kinderen. Door de grote bezoekersaantallen is in juni 2019 het startschot gegeven voor de uitbreiding van het museum en de herinrichting van het bestaande gebouw met onder andere expositiezalen en een theater (multifunctionele ruimte). Ook zijn de bezoekersvoorzieningen zoals horeca en de centrale entree verbeterd, waarbij de monumentale sfeer van het historische gebouw optimaal wordt benut.

In de nieuwbouw wordt een museumcaf├ę, expositiezaal en een theater gerealiseerd. Het installatietechnische deel van dit project bestaat uit een voorontwerp, een definitief ontwerp, een bestek inclusief aanbesteding voor het renoveren als ontwerpen van de werktuigkundige en elektrotechnische installaties van het bestaande gebouw en de nieuwbouw.

Bordewijk De Adviseurs was verantwoordelijk voor het ontwerpen en soms de renovatie van de werktuigkundige- en elektrotechnische installaties in de verschillende bouwdelen van het museum. Daarnaast hebben we integraal bouwkundig advies opgesteld waarbij alle onderdelen met elkaar zijn afgestemd. Het gebouw is voorzien van een volledig geïntegreerde klimaatinstallatie met maximale benutting van warmtewinst door laagtemperatuur vloerverwarming en -koeling gecombineerd met wtw-ventilatie-installaties. Ook is het gebouw voorzien van een brandmeld- en inbraakmeldinstallatie, een toegangscontrolesysteem, LED-verlichting en de nodige audiovisuele voorzieningen en een universeel netwerk voor data en telefonie.

Vragen over onze werkzaamheden of benieuwd wat voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!


Bert Vlijm

projectleider

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2021 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring