U bevindt zich hier:
  • Home
  • Home
  • Actueel
  • Transformatie verzorgingshuis en verduurzaming woonzorgcentrum

Transformatie verzorgingshuis en verduurzaming woonzorgcentrum

Bouwteamselecties om vastgoedtransformatie voor te bereiden.

Woonzorg Nederland heeft SBM gevraagd haar te adviseren en te begeleiden bij het voorbereiden en verzorgen van de bouwteam selectieprocedure voor de projecten Bloemendal (Deventer) en de Drie Hoven (Amsterdam). Middels deze procedure selecteert Woonzorg Nederland een bouwteampartner ten behoeve van de verdere uitwerking en realisatie van de projecten.

Bloemendal
Het woonzorgcentrum Bloemendal ligt in de wijk Borgele in Deventer. Het complex bestaat uit 9 bouwlagen. Dit project omvat: transformatie, onderhoud en verduurzaming. Het project is veelomvattend en complex. Het gaat om onder andere het verplaatsen van de entree naar de achterzijde van het complex, het realiseren van een maatschappelijke / commerciële plint op de begane grond en het transformeren van de oude intramurale vleugel van 138 naar totaal 92 wooneenheden. Het project wordt uitgevoerd tijdens een on-going proces, wat inhoudt dat het gebouw (deels) in gebruik en bewoond blijft. Dit proces zorgt voor de nodige logistieke uitdagingen.

Drie Hoven
Dit project betreft de transformatie van het bestaande verzorgingshuis de Drie Hoven in de Amsterdamse wijk Slotervaart naar ongeveer 120 woningen. In de plint wordt voor de toekomstige bewoners een gezamenlijke ruimte gecreëerd die tevens een wijkfunctie heeft. Op verschillende plekken op de verdiepingen worden er ruimten gecreëerd voor diversefuncties. Vanaf het Voorontwerp is de aannemer volledig verantwoordelijk voor de verdere uitwerking en realisatie.
SBM adviseert en begeleidt Woonzorg Nederland bij deze vraagstukken, zodat zij de beste partij selecteren voor de desbetreffende opdracht. Woonzorg Nederland wordt ontlast in de hele procedure zodat zij een objectieve selectie en beoordeling kunnen maken van de inschrijvers. Met een langdurige samenwerking tussen SBM en Woonzorg Nederland is een goede methodiek ontwikkeld, afgestemd op het organisatiebeleid van Woonzorg Nederland, waar inschrijvers in staat relatief snel en eenvoudig een onderscheidende aanbieding te doen. De combinatie van deze kwantitatieve en kwalitatieve uitwerkingen hebben geleid tot de inschrijvers met de beste prijskwaliteitverhouding en daarmee de ‘winnaar’ van de selectieprocedure.

Er wordt geselecteerd op basis van kwantitatieve criteria (fictieve prijsaanbieding op basis van de staartselectiemethode, of het afprijzen van een (beknopte) elementenbegroting) en kwalitatieve criteria (gunnen op waarde waaronder planvisie en aanpak).

De projecten staan nu voor de volgende fase. Meer informatie over de dienstverlening van SBM Bouw- en vastgoedmanagers? Neem dan contact met ons op!


Rutger Schunselaar

assistent-projectleider

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2021 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring