U bevindt zich hier:

BREEAM-NL In-Use voor energieneutrale huisvesting DCW

Het tot een moderne, duurzame en energieneutrale werkomgeving getransformeerde industrieel erfgoed wordt bekroond met de 'Excellent' BREEAM-NL score voor bestaand vastgoed!

Het voormalig onderkomen van het textielbedrijf Ames aan de Spoordijkstraat te Enschede is in 2018 volledig getransformeerd naar een moderne, duurzame en energieneutrale werkomgeving voor de DCW in Enschede. De verhuurder, de huurder DCW en de gemeente Enschede hebben na het sluiten van de intentieovereenkomst, waarin de gezamenlijke ambities onder andere met betrekking tot het thema duurzaamheid, intensief samengewerkt aan de uitwerking en uitvoering van de plannen, geresulteerd in een oplevering en ingebruikname in het laatste kwartaal van 2018 van ‘’passende huisvesting’’ voor een organisatie welke zorg draagt voor “passend werk” voor haar medewerkers.

BREEAM-NL traject geïntegreerd in projectorganisatie
Eén van de ambities was het realiseren van de BREEAM-NL In-Use Excellent score. Teneinde deze doelstelling te halen heeft SBM Bouw- en Vastgoedmanagers, namens opdrachtgever, de samenwerking gezocht met BREEAM-NL Expert Linneman Bouw en Advies en Bouwsubsidie.nl. Bij het inrichten van de projectorganisatie zijn de BREEAM-NL taken én verantwoordelijkheden gealloceerd binnen het project- en bouwteam en tijdens de ontwikkeling en realisatie nauwlettend bewaakt.

Inmiddels heeft opdrachtgever het Certificaat in ontvangst mogen nemen, welke na het assessment door Dutch Green Building Council (DGBC) direct verkregen is zonder verzoeken om aanvulling of toelichting. Ook de subsidie aanvragen zijn succesvol verlopen. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen SBM Bouw- en Vastgoedmanagers, Bouwsubsidie.nl en BREEAM-expert Linneman Bouw en Advies.

In gesprek met Femke Koster, directeur van DCW 
We zijn na afloop van de opdracht in gesprek gegaan met Femke Koster, directeur van DCW. In dit gesprek hoor je hoe zij het proces en de samenwerking hebben ervaren.Jos van der Zande

Projectleider

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2024 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring