U bevindt zich hier:
  • Home
  • Home
  • Actueel
  • Feestelijke opening van Integraal Kindcentrum (IKC) de Droomgaard in Duiven

Feestelijke opening van Integraal Kindcentrum (IKC) de Droomgaard in Duiven

Integraal Kind Centrum (IKC) de Droomgaard te Duiven is feestelijk geopend! Dit nieuwe IKC is het resultaat van de samensmelting van twee basisscholen, namelijk de Wiekslag en de Wereldwijzer, samen met de kinderdagopvangorganisatie Puck&Co.

Integraal Kind Centrum (IKC) de Droomgaard te Duiven is feestelijk geopend! Dit nieuwe IKC is het resultaat van de samensmelting van twee basisscholen, namelijk de Wiekslag en de Wereldwijzer, samen met de kinderdagopvangorganisatie Puck&Co. Hierdoor biedt de Droomgaard een divers aanbod aan diensten. Niet alleen onderwijs voor circa 200 leerlingen, maar ook dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. 

In het groen 
De Droomgaard valt op door zijn prachtige paviljoenachtige structuur, grenzend aan de Droo en het Droopark. Het buitenterrein is ontworpen volgens het concept van ‘natuurlijk spelen’, waarbij de opvallende boom op het schoolplein is behouden en het terrein naadloos aansluit op de groene omgeving. De grote openingen in de gevel zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden gebruikers een mooi uitzicht op het groen.

Duurzaam 
De Droomgaard is niet alleen aan de buitenkant groen. Het gebouw voldoet aan ‘Frisse School Klasse B’. Dat betekent onder andere dat het gebouw klimaat-technisch van hoge kwaliteit is. Het is voorzien van een geavanceerde CO2-gestuurde ventilatie en temperatuurregeling per ruimte. Het gebouw scoort uitstekend op duurzaamheidsaspecten. Dit komt onder andere door de isolatie, het dak met zonnepanelen en de vraag-gestuurde ventilatie om energie-efficiëntie te waarborgen. 

Uitdagingen 
Naast de duurzaamheidsaspecten van De Droomgaard heeft het ontwerp- en bouwteam ook te maken gehad met uitdagingen. Ondanks de wereldwijde pandemie en de invloed van de wereldwijde economie, heeft het team een doordacht ontwerp gemaakt binnen het budget, de beschikbare ruimte en de wensen van de opdrachtgever en de gebruikers.   

Huisvesting van waarde
SBM Bouw- en vastgoedmanagers is vanaf de initiatieffase bij het project betrokken geraakt. Vanaf de gesprekken met de gemeente over de locatiekeuze en het opstellen van het Programma van Eisen tot en met het gehele bouwprojectmanagement, waaronder: aanbestedingen, prijs- en contractvorming, bouwkostenadvies en directievoering. SBM Bouw- en vastgoed heeft adviseurs en bouwteampartners zorgvuldig geselecteerd en heeft ook draagvlak gecreëerd bij betrokken partijen. Hierdoor kon het ontwerp- en bouwteam zo optimaal mogelijk functioneren binnen de gestelde kaders. Op deze manier creëert SBM huisvesting van waarde. 

Kortom, het IKC De Droomgaard een mooi voorbeeld van een modern en duurzaam kind centrum. Het voldoet niet alleen aan de behoeften van de gebruikers maar past ook goed bij de natuurlijke omgeving. Het laat zien dat zelfs in moeilijke tijden zoals de pandemie en de economische onzekerheid een inspirerend en verantwoord bouwproject mogelijk is. Zoals de opdrachtgever zei: ‘’Een voorbeeldproject, zowel qua ontwerp en uitvoering als proces’’. 

Opdrachtgever: Stichting LiemersNovum
Architect: Factor Architecten
E&W adviseur: Enervisie
Constructeur: Aveco De Bondt
Adviseur Bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid: WSP Nederland
Aannemer: Rots Bouw
Installateur: Wsi techniek


Fred Ligtenbarg

Projectmanager

NEEM CONTACT OP

Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Postadres
Postbus 665
7600 AR Almelo

Route naar Almelo >

Copyright 2024 - 360Vastgoed - KvK-nummer 06057811

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring